Наско Стаменов за Брюнел, жабите и истинския Джон Сноу

Днес тръгваме на неочаквано приключение с химика Наско Стаменов, който е един от най-успешните комуникатори на науката в България, но сега няма да говори за химия. Вместо това ще научим страшно интересни неща за викторианския инженер Изембард Кингдъм Брюнел, за любимите на Наско 4 вида жаби и ще разберем повече за истинския Джон Сноу.

Знаете ли, че Изембард Кингдъм Брюнел прави първият тунел под плавателна река, а част от идеите му не успяват да се реализират само заради ограничените технологии по негово време. Любопитно е да разберете и защо Наско Стаменов има класация с 4 любими жаби и с какво са толкова специални те. А за да се впишем в извънредната обстановка с коронавируса, е хубаво да научим, че истинският Джон Сноу ни е научил защо е важно да си мием ръцете. Всичко това Наско Стаменов е събрал в първите три кратки епизода на „Случайни знания с Наката“.

Наско Стаменов преподава химия както на начални класове, на гимназисти, така и на студенти, а в допълнение ръководи ученически отбори на международни състезания. Наско е част и от „Корпус за Бързо Гърмене“ – най-атрактивният научен екип, който зрелищно рекламира химията. Той е учител в Izzi Science for Kids и НПМГ.

„Случайни знания с Наката“ Епизод 1

„Случайни знания с Наката“ Епизод 2

„Случайни знания с Наката“ Епизод 3