Какво ще видите в „Гледай Наука“?

Добре дошли в „Гледай Наука“. В това кътче на интернет ще зарадваме всички любопитни фенове на науката с много интересни авторски видеа и поредици, както и записи от лекции, кръжоци, форуми и фестивали.

Обещаваме ви едно смислено и шеметно приключение в науката.

Заедно с нашите прекрасни партньори от университети, музеи, академии, институти и форуми за наука ще ви разходим из страхотния свят на знанието.

Освен видеолекции ще започнем и нови видеоформати, които ще ви представим като отделни епизоди. Едни от най-известните комуникатори на науката ще бъдат наши лектори, а темите ще са разнообразни и полезни.

Ще има видеа с научно-популярни теми, но и ще ви изненадаме с майсторски образователни лекции на водещи учени, които ще бъдат по-специализирани, но със сигурност много интересни.

Ще има категории като „Бърза наука“, „Наука с медали“ и „Училищна наука“.

Ще се постараем всеки, който посети „Гледай Наука“ да научи нещо ново, нещо интересно, нещо от бъдещето.

„Гледай Наука“ е част от MediaBricks.bg

„Гледай Наука“ е част от информационния сайт за наука, образование и технологии MеdiaBricks.bg!

За 2 години MеdiaBricks.bg успя да се превърне в страхотно място за популяризиране на науката, технологиите, образованието, книгите и най-вече българските олимпийци по природни науки. Достигнахме до хиляди читатели, отразихме стотици заслужени олимпийски медали на родните гимназисти от най-силните международни турнири, организирахме голямо научно-популярно събитие в подкрепа на тяхната подготовка, посетихме десетки научни кръжоци и форуми и още куп страхотни неща.

„Гледай Наука“ е следващата стъпка в развитието на MеdiaBricks.bg…

Как се роди „Гледай Наука“?

В началото на извънредното положение, свързано с коронавируса екипът на MеdiaBricks.bg реши, че най-смисленото нещо, което зависи от нас в този момент, за да сме полезни, е интензивно да качваме, споделяме и създаваме видеа, свързани с наука, които хората могат да гледат вкъщи.

Роди се рубриката „Остани си вкъщи & Гледай наука“.

В дните на социална изолация заедно с нашите партньори от различни научни организации се постарахме да ви разходим из страхотния свят на знанието.

Сега всичките видеолекции, качени в MеdiaBricks.bg, вече са достъпни в „Гледай Наука“.